Omzet detailhandel bijna weer op niveau van 2008

jobline-blog (4)
0

Afgelopen kwartaal heeft de detailhandel 4,1% meer omzet geboekt dan een jaar geleden. Daarmee is de detailhandelsomzet weer bijna op het niveau van de eerste helft van 2008, zo blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ook het vertrouwen van ondernemers in de detailhandel zit in de lift. Sinds de start van de meting, eind 2008, staat het ondernemersvertrouwen in de detailhandel nu op het hoogste niveau. Ruim 15% van de ondernemers verwacht in het lopende kwartaal meer personeel aan te nemen en 30% verwacht een hogere omzet te boeken. Een op de twintig ondernemers in de detailhandel verwacht dat een tekort aan personeel de bedrijfsvoering kan hinderen, tegenover een op de vijftig een jaar geleden.

Consumentenelektronica

Vooral woningmarktgerelateerde winkels draaien goed. Zo stegen de verkopen van doe-het-zelfartikelen en keukens met 7,6% en winkels in meubels en huishoudelijke artikelen met 3,2%. Door stevige concurrentie van webwinkels daalde de verkoop bij winkels in consumentenelektronica met 4,3%.

De omzet bij pure webwinkels steeg afgelopen kwartaal met 17%. De zogenoemde multi-channelers, dus bedrijven die zowel een fysieke winkel hebben als een webwinkel, scoren met een plus van 25,5% nog beter. Die stijging is de hoogste sinds de meting drie jaar geleden is gestart, zo meldt het CBS.

bron fd: https://fd.nl/ondernemen/1216860/detailhandel-in-de-lift

 

Leave us a comment